Omgeving

Camping De Heldense Bossen is gelegen in Helden. In de volksmond wordt het Helje-Dörp genoemd. Wat typeert nu het dorp Helden? Vraag het de inwoners hier en je krijgt te horen ‘De Pool’ en de bossen. Midden in Helden ligt het Mariaplein met daarop een kiosk. Dit plein wordt ‘de Pool’ genoemd. Vroeger lag hier een poel waar vee kon worden gedrenkt. Als baken is hier nu een pomp aanwezig. Wil je meer over Helden en de omgeving van vroeger en nu te weten komen, dan kun je terecht in het Streekmuseum dat op steenworpafstand van de camping ligt. Helden ligt tegen een groot bosgebied aan. Het bosgebied waar de camping in ligt is ca. 1100 ha groot en gaat van Helden tot aan Kessel en Baarlo. De Heldense Bossen met zijn stuifzandheuvels, zijn een bijzonder stukje natuur. De dennen op de heuvels waren aanvankelijk gepland om te gebruiken in de mijnbouw. Vanuit de camping beginnen mooie knooppuntenroutes van zowel wandelen als fietsen. Het mooie ervan is dat je zelf iedere dag een andere route kunt pakken en dat je deze zo lang kunt maken als je zelf wilt. Ideaal voor jong en oud! Verder ligt in Helden de intieme winkelgalerij De Kaupman.

Onze camping is gelegen op de grens van Noord- en Midden Limburg: het land van Peel en Maas. Onze regio biedt rust en ruimte en een bijzondere combinatie van landschappen. Aan de ene kant ligt nationaal park De Groote Peel, een moeras- en veengebied dat de grens vormt tussen Brabant en Limburg. Aan de andere kant ligt het Maasdal met tal van historische dorpen. Een mooie omgeving dus, waar genoeg te doen is voor jong en oud!

Liefde voor Limburg

Op de website van Liefde voor Limburg vind je allerlei informatie over leuke dorpen, steden, uitstapjes en bijvoorbeeld restaurants. Je kunt er echter ook terecht voor talrijke wandel- en fietsroutes. Ook grote evenementen die in onze provincie gaan plaatsvinden staan erop en zelfs recepten van de streekgerechten. Zo kun je helemaal in de sfeer komen en je voorbereiden op een geweldige vakantie.