Kunst en cultuur

Voor de liefhebbers van kunst en cultuur zijn er in de regio volop mogelijkheden. Van musea tot een botanische tuin, het is er allemaal. Heb je zin in een filmavondje of ander uitje? Dan is ook dat geen probleem.

Museum Peel en Maas

Start je bezoek bij binnenkomst met een flinke draai aan het Rad van Avontuur, ontdek de mythes rond de Gouden Peelhelm en ga op ontdekking langs de sprekende bomen en het dierenrijk van Peel en Maas. Volg ook de vernieuwde speurtocht en krijg een leuke verrassing. Hoogtepunt voor kinderen is de spannende aardbevingssimulator. Je wordt flink door elkaar geschud, als je durft… Ook volwassenen hoeven zich zeker niet te vervelen. De lokale geschiedenis van de Romeinen en de Tweede Wereldoorlog, tot aan het meer recente leven in de jaren vijftig komen hier tot leven. In de gezellige horeca-afdeling binnen met airco en buiten op het terras onder de bomen sluit je het bezoek af met een kopje (ijs)koffie met heerlijke Limburgse vlaai.

Museum Peel en Maas

Kasteel de Keverberg

In Kessel staat Kasteel De Keverberg. Dit kasteel werd onlangs van een ruïne herbouwd tot een prachtig kasteel. Je kunt dit kasteel op eigen gelegenheid bekijken voor een kleine entreeprijs, maar er zijn ook 2 superleuke activiteiten die je kunt doen (Code Keverberg en Het Geheim van de Baron). Daarnaast kun je op zondagmiddag aansluiten bij een rondleiding met gids. Het geweldige uitzicht over de Maas (30 meter) vanaf de bovenste verdieping is absoluut de moeite waard. Het Maasterras en de sfeervolle Binnenplaats zijn gratis toegankelijk voor bijv. een kopje koffie met Limburgse vlaai of een heerlijk Hertog Jan pilsje met bitterballen! In de vakantie worden er altijd leuke extra activiteiten georganiseerd.

Kasteel de Keverberg

Peel- en Dorpsmuseum Truijenhof

De heemkundevereniging Meijel is verantwoordelijk voor het indrukwekkende Peel- en Dorpsmuseum Truijenhof, waar je alles te weten komt over Meijel, het Meijels dialect en de bijzonderste mensen van Meijel.

Peel- en Dorpsmuseum Truijenhof

Theater en Bioscoop Dok6

Heb je zin in een ontspannen avondje bioscoop of geef je toch de voorkeur aan het theater? Bij Dok6 in Panningen kun je voor beide uitjes terecht.

Theater en Bioscoop Dok6

Openluchtmuseum de Locht

Openluchtmuseum de Locht geeft een boeiend beeld van de wijze hoe er werd geleefd, gewoond en gewerkt op het platteland tussen 1850 en 1950. In het woonhuis van het museum vind je onder andere een ouderwetse keuken, de ‘beste’ kamer met bedstee, de opkamer, de kelder en de bijkeuken. Maar je kunt ook zien hoe er vroeger gewerkt werd. En omdat Noord-Limburg de belangrijkste regio is voor de teelt van asperges en champignons, geeft dit museum een beeld van de teelt van beide gewassen en van de gereedschappen die daarbij worden gebruikt.

Openluchtmuseum de Locht

Botanische Tuin Jochumhof

Verborgen achter oude muren, midden in het mooiste kloosterdorp van Nederland, vind je de Jochumhof; een enclave van natuur, historie en rust met een fenomenaal uitzicht over de Maas. Ontdek de Botanische tuin: struin tussen de unieke verzameling bijzondere, oude en exotische planten, heesters en bomen.

Botanische Tuin Jochumhof